55 jaar Eersel Postel Rally

55 jaar Eersel Postel Rally

Met een beetje geluk rijden de ruiters en de aanspanningen op de tweede zondag in oktober met een stralend bleek zonnetje door de herfstgekleurde bossen tussen Eersel en Postel. De inschrijvingen zijn al in volle gang, deelnemers kunnen nog tot 7 oktober 2018 inschrijven.

De Hippische rally Eersel – Postel is een begrip onder jong en oud in de Brabantse Kempen. Dit jaar vindt 55ste editie plaats. Voor het Hippisch Comité Kempenland, dat de rally georganiseerd heeft aanleiding om de rit dit jaar flink te vernieuwen. Hiermee wordt de rally nog aantrekkelijker gemaakt, maar vooral ook veiliger voor zowel ruiters, aanspanningen als publiek. Er is dit jaar wee de traditionele oriëntatierit. Maar er is vanaf dit jaar ook een recreatietocht voor ruiters die wat meer van de natuur willen genieten.

De rally start dit jaar weer op het Mortelveld in Eersel, waarna ruiters zich via de Nieuwstraat begeven richting het defilé op de Markt. Het defilé op de Markt is weer onderdeel van de rally.
Na het defilé rijden de stijlvol uitgedoste ruiters en aanspanningen via de Draaiboom van de Postelsweg waar de route door de bossen richting Postel beging.
Onderweg vindt de Jurering plaats. Er is een heuse ‘jurylus’ aangelegd. Hierdoor verloopt de jurering vlot. Een deel van de lus is verhard, zodat de jury goed kan zien of de paarden netjes bekapt zijn.
De oude Sherrypost is komen te vervallen, maar wordt vervangen door een verzorgingspost in het veld. Hier krijgen de ruiters en menners een lekker kopje thee of koffie om weer opgewarmd hun rit verder te vervolgen.

Het publiek kan de rally goed bekijken. Voorheen kwamen veel bezoekers naar de Sherrypost. René van Tiggelen, voorzitter: “Deze is komen te vervallen, daarom hebben wij de samenwerking met Restaurant de Keijzer verder uitgebouwd. Hier kunnen de voorbijrijdende equipes en aanspanningen bij de Natuurpoort goed bekijken maar is het ook veilig voor publiek om de voorbijtrekkende paarden te bekijken.”
De jachthoornblazers ‘Veneurs de Brabant’ en de hoornblazers ‘ van het Groene Woud’ zijn ’s morgens uiteraard van de partij op de Markt. Daarnaast is er gedurende de dag parallel aan de paardenrally een rit voor oldtimers georganiseerd. Deze starten vanaf de Markt direct na de paarden. Zij gaan ook naar Postel en komen s’middags ook weer terug op de Markt. Kortom een mooi spektakel voor de toeschouwers. Bij terugkomst worden alle deelnemers onthaald en kan het publiek genieten van de muziek van de Nightcats die spelen in de kiosk.

Start typing and press Enter to search