Ad van Beers; een man van PK’s in vele vormen

Door Maud

Ad van Beers heeft sinds 1976 vele malen hartstochtelijk deelgenomen aan ons Eersel Postel evenement met een 2 span prachtige Gelderse vossen. Al op jonge leeftijd was hij op het ouderlijke boeren- en loonbedrijf actief met pony- en paardrijden en zelfs met een ezel onder de man en aangespannen, zoals we op de foto kunnen zien.

Ook aan landelijke marathonwedstrijden heeft hij in het verleden vaker deelgenomen. Voor het grootste deel is Ad autodidact maar voor zijn menbewijs heeft hij in het begin nog les gehad van de grondlegger en initiatiefnemer van de Rally Eersel Postel, Tinus van der Aalst, de toenmalige eigenaar van de manege in Eersel, het huidige PaardenSportCentrum de Kempen.

Gevraagd naar zijn mening over de Rally:
‘Het is een hele mooie dag door een van de mooiste gebieden, zo niet het mooiste, van Nederland in een prima tijd van het jaar! Samen met mijn vrouw José, familie en vrienden op de kar, en vele bekende deelnemers in de rally; dat maakt het altijd heel gezellig’.

Wat de mening van Ad betreffende het gebied heeft juist hij absoluut recht van spreken; met zijn bedrijf ‘Van Beers Hoogeloon’ houdt hij zich al sinds de 60er jaren bezig met in eerste instantie ruilverkaveling en later natuur en land verbetering, zoals het herstel van oorspronkelijke rivierlopen in vele delen van ons land. Zijn bedrijf is ook al jaren een van de gewaardeerde hoofdsponsors van onze EerselPostel Rally.

Momenteel heeft hij 5 Gelderse vossen waarvan de oudste 25 is. Het Gelders paard is qua temperament en uithoudingsvermogen precies wat hij zoekt in een aanspanning. Momenteel is hij bezig met de training van een jong tweetal voor de kar en deze zijn nog niet zover zodat hij helaas dit jaar qua Eersel-Postel Rally aan zich voorbij moet laten gaan. ‘Maar volgende jaar ben ik zeker weer van de partij!’

Het bijzondere aan Ad is verder dat hij naast een liefhebber van dierlijke paardenkrachten ook van mechanische paardenkrachten houdt: hij heeft een verzameling oude tractoren en werktuigen deels vanuit het loonbedrijf maar ook enkele bijzondere oldtimers. In die zin past hij ook bij onze recente uitbreiding van de (hippische) Rally Eersel Postel met de oldtimer rit!

Start typing and press Enter to search