Roy over de Rally

Door Maud

De Eersel – Postel Rally is een evenement dat bij mijn jeugd hoort. Vroeger reed ik altijd met mijn vader mee. In de ochtend is het al imponerend. Alle paarden verzamelen op het mortelveld. Een groot aantal paarden en gelijkgestemde paardenliefhebbers, die er samen een mooie dag van willen maken. Het Defilé op de markt is me bijzonder bijgebleven. Indrukwekkend al die mooie aanspanningen en equipes op de historische markt van Eersel, aangemoedigd door dikke rijen publiek.

Ik kom uit een echte paardenfamilie. Van mijn opa kreeg ik mijn eerste pony, Sjoerd. Mijn opa was een paardenman en heeft altijd paarden gehad.  Ook mijn vader heeft altijd paarden gehad en aangespannen gereden. Helaas hebben we door gezondheidsredenen een aantal jaren niet met de Rally mee kunnen doen, maar in 2018 deed ik voor het eerst met mijn eigen aanspanning mee.

Ik wilde beslagen ten ijs komen. Ik hou ervan als mijn paard en koets er goed uitzien en alles netjes is. Iedereen die meerijd op mijn wagen in dezelfde outfit. Ook had ik goed getraind om mijn paard in conditie te hebben, want het is een toch een flinke route. Ik was best wel trots op hoe het eruit zag. Het is dan altijd maar afwachten wat de jury ervan vindt. Erg speciaal vond ik het dan ook dat ik, aangekomen in Postel, de 1ste prijs voor mooiste aanspanning op mocht halen.

De route vonden we erg mooi, we hebben een prachtige dag gehad. Gelukkig zat het weer ook mee.

Ik doe dit jaar zeker weer mee, want ik wil zeker mijn prijs verdedigen. Ik ben nu al met de voorbereidingen bezig.

Start typing and press Enter to search