DE RALLY

“Baanbrekende tocht van Eerselse ruiters”, “Grens moet open” “Nederlanders en Belgen ijveren voor vrije doorgang grenspost Postel”, “Vreedzame inval van Nederlanders in België”.

Zomaar enkele koppen in Nederlandse en Belgische kranten die medio juni 1964 verschenen. De bijbehorende artikelen hadden betrekking op de afsluiting van de grensovergang tussen Eersel en Postel hetgeen in de ogen van velen een onnodige belemmering vormde. Een korte bloemlezing.

Starten met het defilé op de historische Markt van Eersel

Traditiegetrouw begint de rally met een defilé op de historische Markt van Eersel. De deelnemers presenteren zich vanaf 10.00 uur aan de burgemeester van Eersel, speciale genodigden maar ook aan het ieder jaar weer talrijke publiek. Tijdens het defilé worden de deelnemers door een deskundige jury beoordeeld en worden een aantal deelnemers genomineerd voor een prijs in de categorie bestverzorgde Equipe dan wel Aanspanning.

De route naar Postel
Na het defilé is op de Markt de start van de rally. Halverwege de route tussen Eersel en Postel krijgen zowel de paarden als de deelnemers bij de zogenaamde sherrypost even rust en is er gelegenheid om een consumptie te gebruiken. De paarden moeten echter voor een welverdiend zakje paardenbrok wachten tot in Postel. Voor de juryleden is deze rustplaats eveneens een geschikte plek om alle deelnemers nogmaals te bekijken.

Terug op de markt
Tussen 16.00 uur en 18.00 uur komen de deelnemers weer terug op de Eerselse Markt en ook dan is er volop publieke belangstelling. Op het gezicht van de deelnemers is soms vermoeidheid maar zeker ook voldoening te lezen want ieder jaar weer blijkt dat men bijzonder genoten heeft. Bij de finish krijgt iedere deelnemer een herinnering uitgereikt.

Prijswinnaars
De startkaart die men ’s morgens heeft gekregen wordt ingenomen en doorgegeven aan de rekenkamer. De gegevens worden verwerkt en omgezet in een uitslag. Om 19.30 uur worden in Sociaal Cultureel Centrum de Muzenval (Dijk 7) de prijswinnaars bekend gemaakt en komt er een einde aan een lange dag zowel voor de deelnemers, de comitéleden als de vele vrijwilligers die in touw waren

Start typing and press Enter to search