Harrie van Hoof: waar ambassadeur van de Eersel-Postel Rally

Door Maud

Vanmiddag zijn we te gast bij Harrie van Hoof, de man die met zijn aanspanning tijdens het defilé het vaandel van de Rally Eersel Postel naar de markt brengt, morgens rond ‘het klokje van 10’.

Op dat moment kan het toegestroomde publiek de ontvangst hiervan door de burgemeester van Eersel en de voorzitter van het bestuur van de Rally Eersel Postel aanschouwen onder de muzikale omlijsting van Les Veneurs de Brabant. Hiermee is dan de rally dag officieel geopend!

Harrie, die een fervent marathonrijder en liefhebber van de aangespannen paardensport is sinds meerdere tientallen jaren, ziet de Rally Eersel Postel als de afsluiting van het outdoor seizoen en verder zegt hij hierover:

‘Het is geen houtje-touwtje rit, is goed georganiseerd en vereist voorbereiding van jezelf, een beleving door het massale en gemêleerde ook wel, en door de foefen moet je op je qui-vive blijven gedurende de dag. De sfeer in het bos is leuk, ook de afsluitende prijsuitreiking in de Muzenval is gezellig’

Harrie rijdt met een mooi tweespan warmbloed KWPN-ers, waarvan hij vindt dat gedurende de afgelopen 30 jaar het temperament ‘heter’ en het atletische enorm toegenomen is waardoor er ook meer gevergd wordt van koetsier en groom. Daarbij zijn wel het materiaal, de aanspanning en het getuig, in het algemeen professioneler geworden.

Bijzonder te vermelden is het feit dat hij een aantal jaren geleden ook een keer heeft meegedaan met een zogenaamd ‘klavertje drie’ aanspanning. Dit is een driespan waarbij een enkel paard vooroploopt gevolgd door 2 paarden naast elkaar. Dit vereist weer een aangepaste techniek van mennen en is apart om te zien.

Harrie gaat dit jaar wederom het vaandel naar de markt brengen, waarvoor wij hem hierbij willen danken! Verder gaat hij dit jaar natuurlijk deelnemen aan de rally en wij wensen hem hierbij veel plezier en succes!

Op de foto is Harrie hier te zien met zijn huidige 2 paarden welke in zijn span lopen.

Start typing and press Enter to search