Hippische rally Eersel – Postel ook dit jaar niet van start.

“Ook in 2021 geen hoefgetrappel op de Eerselse Markt op de 2e zondag van oktober”

 

Het Hippisch Comité Kempenland, de organisator van de “Eersel-Postel rally”, ziet zich genoodzaakt om ook voor dit jaar het mooie evenement, dat traditioneel op de 2e zondag van oktober plaatsvindt, te annuleren. De 57e editie van de rally kon ook in 2020 al niet plaatsvinden en ook dit jaar maken de Coronamaatregelen het onmogelijk om het evenement op verantwoorde wijze te organiseren.

 

Na de teleurstelling van vorig jaar, was het bestuur tot medio zomer vol overtuiging dat het dit jaar wel mogelijk zou zijn. Op enig moment leken de versoepelingen binnen regelgeving voldoende ruimte te bieden om het evenement te laten doorgaan, zij het in aangepaste opzet en uitvoering.

 

Doordat de rally een internationaal karkater heeft, is organisatie gebonden aan zowel de Nederlandse als Belgische wet- en regelgeving, met daarnaast een maatschappelijke toetsing.

 

Mede omdat de feitelijke organisatie de nodige tijd vergt en de op dat moment nog steeds onzekere situatie in ontwikkeling van de pandemie en afgeleide wet- en regelgeving voor zowel Nederland als België,  heeft het bestuur per 1 september formeel het besluit moeten nemen om ook voor 2021 de rally te annuleren.

 

Dus ook in 2021 geen rally Eersel – Postel !

 

Wellicht een grote teleurstelling voor deelnemers en publiek, maar zeker ook voor ons als organisatie. Omdat vorig jaar de rally al niet kon doorgaan, hebben we die tijd wel goed gebruikt om ons te bezinnen op de toekomst en ons evenement op een aantal belangrijke onderdelen aan te passen. Dit hebben we gedaan na uitgebreid overleg met (oud-)deelnemers, sponsoren en jury. Zo wilden we dit jaar van start gaan met meer categorieën (sport, recreatief, ride & bike, junioren), nieuwe startlocatie, optimaliseren route (korter met minder oversteeklocaties) en een mobiele rust- en verzorgingsplaats. Allemaal zaken die we als organisatie graag hadden willen presenteren, maar die nu helaas nog een jaartje moeten wachten.

 

Wat ons betreft een uitstel en zeker geen afstel;
op naar de 57e editie in 2022 op zondag 9 oktober.

 

 

Het Hippisch Comité Kempenland

Start typing and press Enter to search